„Inženjerka godine“ – prijatelj 16. konferencije studentskih projekata IEEESTEC u Nišu

30 Nov 2023

Inicijativa „Inženjerka godine“ bila je prijatelj 16. konferencije studentskih projekata IEEESTEC koja je 23. novembra održana na Elektronskom fakultetu u Nišu. Ovaj događaj posvećen studentskim i učeničkim projektima u oblasti elektrotehnike i računarstva, svake godine okupi veliki broj studenata i srednjoškolaca iz različitih gradova i predstavlja pravu priliku za mlade entuzijaste da se upoznaju sa zanimljivim projektima i tehnologijama.

IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers ) predstavlja najveću svetsku profesionalnu asocijaciju koja je posvećena unapređivanju tehničkih inovacija za dobrobit čovečanstva, a EESTEC (Electrical Engineering Students’ European Association) je udruženje studenata elektrotehnike Evrope. IEEESTEC je međunarodna konferencija studentskih radova, čiji je cilj podsticanje razvoja međunarodnih kontakata između studenata i profesionalaca kao i razmena ideja i iskustava između studenata elektrotehnike i računarstva.

Ovogodišnja konferencija bila je još jedna prilika za mlade da razmene ideje i steknu dublji uvid u svet elektrotehnike i računarstva. Posebno je važno da ovaj događaj okuplja ne samo studente, već i srednjoškolce koji mogu da se uključe u diskusije, postavljaju pitanja i dodatno inspirišu za oblast elektronike.

Zahvaljujemo Elektronskom fakultetu u Nišu i Sandri Veljković, asistentkinji na ovom fakultetu i finalistkinji izbora za „Inženjerku godine“, na prilici da se o našoj inicijativi čuje među mladima u južnoj Srbiji i glas struke širi među budućim generacijama inženjera i inženjerki.